Hoe bereid jij je sollicitatiegesprek voor?

Categorieën: Tips

blog_image:article_openhr_1668107685636d4da51ddd7.jpg:end_blog_imageNadat je hebt gesolliciteerd op een gave vacature via HRbaan, wil je jezelf natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek. We hebben 9 tips onder elkaar gezet zodat jij de baan krijgt die je graag wil!

1. Verdiep je in het bedrijf; bekijk goed wat er online te vinden is over de organisatie. Neem de website goed door, bekijk social media kanalen en bekijk het LinkedIn profiel van jouw gesprekpartner.

2. Zorg dat je helder hebt wat de stijl en cultuur van de organisatie is en pas daar je kleding op aan. Speel hierin op safe!

3. Bereid de pitch over jezelf goed voor; jij weet natuurlijk als geen ander wie je bent, maar oefen je pitch vast zodat je hier 100 punten scoort. En jouw cv hebben ze al goed bekeken, dus zorg dat je start met een persoonlijke touch.

4. Ontdek waar je sterke punten liggen; je vaardigheden en competenties worden altijd besproken. Vraag aan wat mensen die je goed kent of ze jou kunnen omschrijven. Denk na over complimenten die je ooit gekregen hebt.

5. Lees de vacature goed door; in de functievereisten en gevraagde competenties staat precies wie ze zoeken.

6. Bereid je voor op een aantal lastige vragen; neem je cv door en bedenk je wat jij over jouw eigen cv zou willen weten.

7. Stel vragen; jij hebt je goed voorbereid en neemt dit serieus, dat wil je laten zien. Hoe zien je vervolgstappen eruit, wat is de samenstelling van het team en wat heeft de komende maanden de hoogste prioriteit?

8. Levelen met je gesprekspartner; match je houding, lichaamstaal en manier van spreken met die van je gesprekspartners.

9. En tot slot; kom een paar minuten te vroeg en zéker niet te laat.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat is ook bij een sollicitatiegesprek zo. Wees niet bang dat je iets vergeet of niet goed doet, confidence is key! Bekijk snel vacatures op HRbaan.nl en heel veel succes met de sollicitatiegesprekken!

HR vacatures

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
16 - 11 - 2022
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close