Heeft thuiswerken impact op de werk-privébalans?

Categorieën: Blog

Met de toenemende technologie verandert de manier van werken, waardoor thuiswerken steeds gewoner is geworden. Thuiswerken biedt veel voordelen, zoals flexibiliteit en betere balans tussen werk en privé, maar het kan ook problemen opleveren voor de werk-privébalans van werknemers.

Werknemers kunnen moeite hebben om het verschil tussen werk en privé aan te geven. Ze kunnen zich schuldig voelen als ze niet continu beschikbaar zijn voor werk, of juist overuren maken omdat ze niet weten wanneer ze moeten stoppen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een daling van prestaties en productiviteit. Om de balans van werknemers te beschermen, zijn richtlijnen en beleid nodig. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  • Bepaal werktijden: Laat werknemers weten wanneer ze verwacht worden te werken en wanneer ze vrij zijn, zodat ze dit duidelijk kunnen onderscheiden.
  • Stimuleer pauzes: Moedig werknemers aan om regelmatig pauze te nemen en hun ogen en geest te ontspannen.
  • Beperk werken buiten werktijden: Laat werknemers weten dat ze niet verplicht zijn om buiten werktijden te werken en geef hen het vertrouwen om de laptop uit te schakelen wanneer ze thuis zijn.
  • Bied flexibiliteit: Stel werknemers in staat om te werken wanneer het hen uitkomt, zodat ze de juiste balans tussen werk en privé kunnen vinden.
  • Ondersteun gezondheids- en welzijnsprogramma's: Bied werknemers programma's aan om hun fysieke en mentale gezondheid te onderhouden, waardoor ze beter in staat zijn om hun werk-privébalans te beheren.

In conclusie, thuiswerken kan de werk-privébalans van werknemers ontwrichten, maar door beleid en richtlijnen te implementeren, kunt u hen helpen deze balans te vinden.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
01 - 03 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close