5 Tips voor het schrijven van een vacaturetekst

Categorieën: Tips


Het aantrekken van de juiste kandidaten begint met een overtuigende vacaturetekst. Een goed geschreven tekst kan het verschil maken tussen het aantrekken van toptalent en het missen van de ideale kandidaat.

Hier zijn vijf tips om je te helpen een wervende vacaturetekst te creëren.

1. Duidelijke functietitel:
Begin met een heldere en pakkende functietitel. Vermijd interne afkortingen en gebruik woorden die de kern van de functie raken. Een duidelijke titel trekt de aandacht en helpt kandidaten om snel te begrijpen waar de vacature over gaat.

2. Focus op de belangrijkste verantwoordelijkheden:
Beschrijf beknopt maar gedetailleerd de belangrijkste verantwoordelijkheden van de functie. Gebruik actieve werkwoorden om de impact van de rol te benadrukken. Kandidaten willen weten wat er van hen wordt verwacht en welke bijdrage ze kunnen leveren.

3. Cultuur en werkomgeving:
HRM’ers zoeken aansluiting op de inhoud. Geef hen een kijkje in de keuken en laat hen op hoofdlijnen weten wat het HR beleid en/of de strategie van jouw organisatie is. Zo kunnen potentiële sollicitanten op voorhand bepalen of dit bij hen past. 

4. Unieke voordelen en ontwikkelingsmogelijkheden:
Benadruk de unieke voordelen van het werken voor jouw bedrijf. Dit kan variëren van flexibele werktijden tot doorgroeimogelijkheden. Laat zien waarom jouw organisatie aantrekkelijk is en in wat het zich onderscheidt van andere werkgevers. 

5. Duidelijke sollicitatieprocedure:
Sluit af met een heldere beschrijving van het sollicitatieproces. Geef aan hoe kandidaten kunnen solliciteren en welke stappen ze kunnen verwachten. Transparantie hierover zorgt voor een soepelere sollicitatie-ervaring.

Door deze tips in overweging te nemen, kun je een vacaturetekst creëren die niet alleen informatief is, maar ook aantrekkelijk voor potentiële kandidaten.

Mochten er, ondanks een wervende vacaturetekst geen geschikte kandidaten solliciteren, dan helpen we je uiteraard graag met de gehele werving- en selectieprocedure vanuit OpenHR! 
 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
09 - 02 - 2024
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close