Last van een dip na je vakantie? Wij hebben 6 tips voor jou!

Categorieën: Tips

blog_image:article_openhr_1629124937611a79492fdc9.jpg:end_blog_imageLast van een dip na je vakantie? Wij hebben 6 tips voor jou!

Je herkent het vast wel, die dip net na je vakantie. Je zit nog heerlijk in je vakantiebubbel en daar wil je vooral nog heel lang in blijven zitten. Helaas, niets is minder waar. De werkmails vliegen je alweer om de oren en je agenda staat vol gepland met afspraken. Bye bye vakantiebubbel, hallo realiteit.

Hoe zorg je ervoor dat je toch nog een beetje dat vakantiegevoel houdt?

Deze zes na-je-vakantie-dip-tips kunnen jou helpen.

  1. Plan bij terugkomst wat extra tijd in om weer op te starten. Laat je out of office reply 1 dag langer aan staan.
  2. Begin rustig. Start met de basis en verdeel je taken over de week. Niet alles hoeft meteen afgerond te zijn op de 1e werkdag na je vakantie.
  3. Zet je mooiste vakantiefoto of selfie als achtergrond op je laptop.
  4. Vakantie aroma: Begin je dag onder de douche met jouw favoriete douchegel die je nog even aan je vakantie doet denken.
  5. Realiseer je hoe leuk jouw baan is! Of kom in actie en ga op zoek naar die job die je weer opnieuw energie geeft. Deze vind je natuurlijk op onze site ;-)
  6. Plan gewoon alvast je volgende trip, dan heb je iets om weer naar uit te kijken.

Wist je dat stresshormonen gelukstofjes afbreken en een vakantie ervoor zorgt dat je die gelukstofjes aanmaakt? (Oké buiten de ellenlange files en het gevecht met tentstokken om dan hè)

Hoe dan ook: vakantie is goed voor je gezondheid, maar ook het hebben van een leuke job. Want doen wat je leuk vindt, zorgt ervoor dat je het fijn vindt om weer naar je werk te gaan

HR JOBS

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
16 - 08 - 2021
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close