Wat is volgens HRM’ers de belangrijkste soft skill?

Categorieën: Trends

Onlangs hebben we een poll gehouden waarbij we ons HRM netwerk vroegen welke soft skill zij als de belangrijkste beschouwen. De resultaten van de poll laten een duidelijke winnaar zien: Leiderschap en People management.

De resultaten zijn als volgt:

  • Leiderschap en People management 76%
  • Analytisch denken en innovatie 13%
  • Overtuigen en onderhandelen 11%
  • Technologische skills 0%

Met maar liefst 76% van de stemmen blijkt dat jullie de waarde van Leiderschap en People management te erkennen als de meest belangrijke soft skill binnen HR. Deze resultaten zijn niet verrassend gezien de aard van het HR waarin we dagelijks met mensen werken en mede verantwoordelijk zijn voor het creëren van een positieve werkomgeving en het ondersteunen van het succes van zowel de medewerkers als de organisatie.

Leiderschap en People management zijn nauw met elkaar verbonden. Effectief leiderschap betekent het vermogen om medewerkers te inspireren, te motiveren en te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Het gaat om het creëren van een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en hun volledige potentieel kunnen benutten. Daarnaast speelt het identificeren en ontwikkelen van talent een cruciale rol in leiderschap binnen een organisatie.

People management is de kunst van het begrijpen van mensen en het effectief omgaan met hun behoeften, verwachtingen en uitdagingen. Het gaat om het opbouwen van sterke relaties, communiceren op een empathische en begripvolle manier en het faciliteren van een open en inclusieve cultuur. Effectief People management omvat ook het hanteren van conflictsituaties, het bieden van ondersteuning bij veranderingen en het bevorderen van een gezonde werk-privébalans.

Hoewel analytisch denken, technologische skills, overtuigen en onderhandelen ook belangrijk zijn in het HR vakgebied, laten de pollresultaten zien dat HR professionals het belang van leiderschap en People management het hoogst inschatten. Dit benadrukt het belang van het ontwikkelen van deze soft skills om effectief te kunnen opereren binnen HR.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
13 - 07 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close