Gen Y: hoe deze te werven

Door: Kim Louwaard 25-5-2022

Categorieën
:
Blog,

blog_image:article_openhr_1653478945628e162199bad.png:end_blog_imageEnkele weken geleden hebben we het gehad over Generatie Z. Deze week gaan we het hebben over de Gen Y en hoe deze het beste te werven.
Voor Gen Z stroomde Gen Y de arbeidsmarkt op. Ook wel Millennials genoemd. Zij zijn inmiddels allemaal begonnen aan het werkende leven.

De Millennial is geboren tussen 1980 en 1995. Zij zijn nu dus 27 tot 42 jaar oud.
Ze kenmerken zich door hun zelfstandigheid, ze zijn idealistisch en vaak zelfverzekerd. Millennials staan voor gelijkheid en willen graag het verschil kunnen maken.

Wat vinden ze belangrijk?

Generatie Y, de millennials zijn opgegroeid in een tijd met veel veranderingen en snelheid. Zij weten qua werk echt goed wat ze willen.

Ze hechten veel waarden aan vrijheid en flexibiliteit in hun werk. Denk hierbij aan de mogelijkheid om hybride te werken en hun eigen tijd in te delen.

Daarbij is deze generatie erg nieuwsgierig en willen ze begrijpen waarom ze iets doen. Neem ze dus mee in de missie en visie van jouw organisatie en hoe zij hieraan kunnen bijdragen.

Een millennial zal altijd kijken of iets makkelijker of efficiënter kan. Belangrijk dus om hier als organisatie goed naar te luisteren, voor open te staan en hier ruimte in te bieden.

Millennials zijn ondernemend en altijd op zoek naar kansen. Dit kan van meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Zorg er tegelijkertijd ook voor dat je hen kansen biedt, zodat ze zich langer aan jouw organisatie zullen verbinden.

Hoe werf je generatie Y?

Een gezonde mix tussen verschillende generaties binnen jouw organisatie is en blijft altijd aan te raden.

Stay tuned voor Gen X.