De employee journey: doorstroom

Door: Femke de Jong 28-7-2022

Categorieën
:
Blog,

blog_image:article_openhr_165899957462e253161c5b4.jpg:end_blog_image

Elke organisatie heeft te maken met de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Doorstroom van medewerkers binnen een organisatie is erg belangrijk voor de doorontwikkeling van je medewerkers en hiermee je bedrijf. Ook bevorderd doorstroom behoud van talent en nieuwe instroom. Genoeg redenen om eens een kritische blik op de doorstroom binnen jouw organisatie te werpen.

Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet waar je op kan letten:

Een functionerings- en of beoordelingsgesprek is het moment om de ambities van jouw medewerkers te bespreken. Wil en kan een medewerker doorgroeien binnen de organisatie maak dan concrete afspraken met elkaar over de mogelijkheden, een tijdspad en eventueel veranderende arbeidsvoorwaarden.

Opleiden en ontwikkelen is niet alleen belangrijk voor de medewerker maar ook voor de ontwikkeling van de organisatie. Een win- win dus! Uiteraard kan dit op verschillende manieren, denk hierbij onder andere aan learning on the job, het volgen van interne en/of externe trainingen, het volgen van webinars of het lezen van vakliteratuur. Het is bewezen dat blended learning het beste werkt dus zorg voor afwisseling.

Weet de medewerker niet goed wat zijn of haar volgende stappen zijn? Begeleid hier in mee! Zo kun je kijken wat nodig is en samen met de medewerker een plan opstellen. Vind je het lastig om dit als organisatie zelf te organiseren dan kun je deze trajecten ook inkopen.

Zorg er ook voor dat jouw leidinggevenden zich blijven ontwikkelen, zo komen zij zelf verder maar ook hun team. En hoe zit jouw team met leidinggevenden in elkaar, kunnen zij elkaar aanvullen? Breng dit bijvoorbeeld in kaart door middel van een DISC analyse.

Ook wij houden ons bezig met het bevorderen van de doorstroom bij onze eigen medewerkers. Wij hebben een aantal doelstellingen geformuleerd welke de collega’s helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dit ook om verloop te voorkomen. Deze zijn onder andere:

Kijk eens naar wat voor talent jij in huis hebt en hoe kunnen zij nóg beter worden?