Uitslag Poll Belonen

Door: Patrick Berden 13-7-2022

Categorie├źn
:
Trends,

blog_image:article_openhr_165770749062ce9be2ef576.png:end_blog_imageEen paar weken geleden vroegen we, door middel van een poll op LinkedIn, welke beloning jou prikkelt om bij jouw werkgever te blijven. Je kon kiezen uit vier verschillende soorten beloningen.

Hieronder zie je de resultaten van de poll: 

In de poll geeft 40% van jullie aan dat je het meest geprikkeld wordt door erkenning en complimenten. Extra vrije dagen klinkt erg aantrekkelijk voor 30% van jullie. De prestatiebonus, de enige optie waar geld wordt gebruikt als beloning, is door 16% gekozen als belangrijk punt om te blijven bij een werkgever. Het aanbieden van trainingen en cursussen is het minst gekozen met 14%.

Ieder mens kent de behoefte aan waardering en erkening. Wanneer deze behoefte wordt vervuld ontstaan er positieve gevoelens zoals vertrouwen en zelfrespect. Abraham Maslow heeft in 1943 de behoeften van de mens gerangschikt. In deze theorie beschreef hij de behoefte aan waardering en erkenning als een van de 5 universele behoeften.

Kortom, complimenten geven en erkenning uitspreken is een zeer belangrijke manier van belonen voor werknemers. Dus wil je als organisatie je werknemers behouden tijdens deze krappe arbeidsmarkt? Vergeet dan niet om je werknemers een compliment te geven en aan te geven hoe belangrijk ze zijn.