HR Manager

Locatie:Amsterdam
Werkgever: Leger des Heils Goodwillcentra
Publicatie:06.02.2019

Organisatie

Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen zonder helper. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 6.500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 75.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Functieomschrijving HR Manager

Leger des Heils heeft voor haar locatie in Amsterdam een vacature voor een


HR Manager
36 uur per week


“Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn overstap naar het Leger des Heils nu bijna anderhalf jaar geleden na een carrière van ruim 20 jaar als accountant bij PwC. Ik vind het geweldig om samen met een club gedreven collega’s elke dag weer het verschil te maken in het leven van mensen zonder helper.” - Wim van Ginkel directeur bedrijfsvoering

Wie zoeken wij?
Ben jij een ervaren en gedreven HR-professional die op zoek is naar een volgende uitdaging met maatschappelijke relevantie? Heb jij visie op HR en de wijze waarop HR onze zorgprofessionals kan ondersteunen om hun werk met plezier te doen? Dan is dit je kans. Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA) is in verband met vervanging op zoek naar HR manager die spin in het web wil zijn in onze organisatie van 1200 professionals, een omzet van EUR 80 miljoen en die impact wil maken op de levens van kwetsbare mensen zonder helper.

Je geeft op inspirerende wijze leiding aan het HR team van 25 FTE’s. De afdeling bestaat op dit moment uit verschillende teams: personeels- en salarisadministratie, talent/flexpool, planning, HR adviseurs en staffuncties voor o.a. recruitment, opleidingen, stage, arbo coördinator en HR beleid. Het HR team is onderdeel van het bedrijfsbureau van de GWCA en werkt nauw samen met de afdelingen Finance, Productiebeheer, Control, Vastgoed, ICT infrastructuur en Facility Services, Kwaliteit en Directiezaken. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de collega’s op het hoofdkwartier in Almere. Het bedrijfsbureau heeft als missie om dienstbaar te zijn aan onze zorgprofessionals zodat zij optimaal gefaciliteerd worden om het werk aan mensen zonder helper uit te voeren.

GWCA is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft te maken met diverse HR uitdagingen als het gaat om ziekteverzuim, binden en boeien van mensen, optimaliseren van HR processen verbeteren van HR dienstverlening. We zoeken iemand die visie heeft op het HR vak en die vanuit een stuk kennis, ervaring en passie mensen mee kan nemen in een verbeterproces.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden (naast hetgeen reeds benoemd is):

 • Leidinggeven aan HR afdeling
 • Aansturen en door ontwikkelen van de HR afdeling binnen GWCA
 • Vernieuwen en vormgeven van het HR beleid binnen GWCA
 • Adviseren directie en managementteam op gebied van HR vraagstukken

Functievereisten HR Manager

 • HBO / WO–werk en denkniveau;
 • Ruime leidinggevende ervaring in het HR vakgebied met ruime kennis en ervaring van HR processen, beleid en organisatie
 • Plezierige, verbindende en stevige persoonlijkheid die sterk is op de inhoud, een eigen mening heeft, sterk is in de communicatie en overeind blijft staan bij tegenwind;
 • Communicatief vaardig, schriftelijke rapportages zijn bondig en helder geformuleerd;
 • Beschikt over strategisch inzicht en is in staat om visie te vertalen naar acties en is in staat om te zorgen voor effectieve implementatie;
 • Beschikt over een sterke visie op HR binnen de sector;
 • Mensgericht en verbindend;
 • Stuurt vanuit vertrouwen;
 • Kan veranderingen initiëren en begeleiden;
 • Zakelijk, durft mensen aan te spreken, aanpakker (geen 9-5 mentaliteit);
 • Oplossings- en resultaatgericht; geeft met visie sturing aan de doorontwikkeling van de afdeling HR;
 • Flexibele instelling en zin om deel uit te maken van een dynamisch werkveld;
 • Initiatiefrijk bij het ontwikkelen en verbeteren van de sturing en beheersing (wat kan beter houding);
 • Je beschikt over een christelijke levensovertuiging en kan de doelstelling van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Aanvullende informatie

Naast een baan met impact bij een organisatie waar je graag bij wil horen en waar je trots op bent, hoort ook een materiële beloning. Het Leger des Heils volgt de CAO Sociaal Werk met een inschaling in schaal 10 of 11. Je pensioen loopt via het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. De CAO hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget) en persoonlijke ontwikkeling (Loopbaanbudget). Het individuele keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%) kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in je duurzame inzetbaarheid.

Duur:
Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar. Daarna kan een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoren.

Bij aanvang van het dienstverband dient iedere nieuwe medewerker in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag met passend screeningsprofiel die niet ouder is dan drie maanden.

Lijkt je dit wat?
We zien jouw sollicitatie en cv met uitleg van je christelijke levensovertuiging graag tegemoet via onze sollicitatiepagina op uiterlijk vrijdag 15 februari.

De 1e gespreksronde is gepland op vrijdag 1 maart. De 2e gespreksronde is gepland op vrijdag 8 maart. Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben bij gelijke geschiktheid interne kandidaten voorrang.

Contactpersoon en informatie:
Wim van Ginkel – Directeur Bedrijfsvoering
Tel. : 020-6301101 (directiesecretariaat)

Voor meer informatie zie onze website: www.legerdesheils.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: HR, HR Manager, Human Resource Manager, P&O adviseur, People Manager

in

Amsterdam

Werkgever

Leger des Heils Goodwillcentra

Contactpersoon

HRbaan noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Noord Holland
Dienstverband
 • Fulltime
Ervaring
 • 5-10 jaar
Functies
 • HR manager
Opleidingsniveau
 • HBO
 • MBO
Maak een vacature alert
Copyright © 2019 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.