Senior HR Business Partner

Locatie:Nieuwegein
Werkgever:St. Antonius Ziekenhuis
Publicatie:08.03.2021

Organisatie

Strategisch HR Business Partner,

32 uur per week, Nieuwegein | Utrecht | Woerden

Een van onze collega’s stroomt intern door naar een andere plek. Een mooie mogelijkheid voor jou om je ervaring met strategisch HR-advies en HR-projecten in te zetten in een maatschappelijk relevante werkomgeving. Als strategisch HR Business Partner binnen het St. Antonius Ziekenhuis sta je met twee benen in het hart van onze organisatie en ben je een stevige adviseur en gesprekspartner voor het seniormanagement.

Jouw werkomgeving

Waardevolle zorg leveren voor de patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis. Daar werken onze 6.000 betrokken collega’s hard aan en dat doen ze met aandacht, liefde en respect. Wij zijn een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland en bieden hoogcomplexe zorg op meerdere locaties. Onze focus ligt niet alleen op de patiënten, maar ook op alle medewerkers. Juist om de beste zorg te creëren investeren wij in onderwijs, onderzoek en de ontwikkeling van onze medewerkers. Het St. Antonius is met 6 andere ziekenhuizen onderdeel van Santeon.


Functieomschrijving Senior HR Business Partner

Voor de managers en afdelingshoofden die je ondersteunt, ben jij strategisch raadgever én sparringpartner op het gebied van onder meer organisatie-inrichting, organisatieontwikkeling, verandermanagement en (persoonlijk) leiderschap. Met jouw kennis, ervaring en haarscherpe analyses breng je afdelingen verder in hun ontwikkeling. Waar nodig betrek je hierin andere HR-expertises. Je staat naast de manager, denkt kritisch mee, houdt een spiegel voor en stimuleert creatieve oplossingen. Dit doe je op onafhankelijke wijze met lef, overtuigingskracht én jouw strategische blik. Je houdt je bezig met visie ontwikkelen en implementeren van integraal capaciteitsmanagement en speelt een leidende rol in organisatiebrede strategische HR-projecten. Je coacht het management bij team- en talentontwikkeling, behoud van medewerkers, leiderschap en continu verbeteren. Af en toe sta je ook gewoon even met ‘je voeten in de klei’ om op operationeel HR-niveau praktisch mee te denken met wat de organisatie vraagt.

Collega Lavinia over haar werk als strategisch HR Business Partner: “In de dynamiek van onze complexe ziekenhuisorganisatie stel ik mijzelf steeds de vraag: hoe kan ik als business partner bijdragen aan de uitdagingen van alle dag, daarbij de strategische focus in beeld houden en tegelijkertijd het lange termijnperspectief inbrengen? Dát is waar het in deze functie steeds om draait en wat mijn werk zo boeiend en uitdagend maakt.”

De eenheid HR adviseert en faciliteert de eenheden in het ziekenhuis bij de ontwikkeling en implementatie van het ziekenhuisbrede HR-beleid. De adviesdienstverlening van HR wordt geboden door vijf expertiseteams: HR-Business Partners, Arbeidsvoorwaarden & Arbeidsrecht, Gezondheid, Antonius@Work en HR-Analytics. De eenheid kent daarnaast nog drie operationele HR-teams, te weten HR-assistenten en -personeelsadministratie, salarisadministratie en een backoffice. Binnen de gehele eenheid HR werken ca. 65 medewerkers waarvan 5 binnen het team HR-Business Partners.

Functievereisten Senior HR Business Partner

Een resultaatgerichte, daadkrachtige adviseur met een ondernemende geest. Jouw hart gaat uit naar een baan waar je een bijdrage kan leveren aan een relevante organisatie met een maatschappelijk belang. Met jouw positief kritische blik help jij het management bij het behalen van de HR-doelstellingen. Vanuit je deskundigheid en ervaring durf je, indien nodig, tegengas te geven. Je hebt een heldere visie op HR en verfrissende oplossingen voor complexe HR- en organisatievraagstukken. Je houdt het management scherp, vertaalt strategie naar concreet advies en biedt ondersteuning met blijvende impact. Jouw sterke communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en verbindende kwaliteiten komen je daarbij goed van pas.

Om jouw baan tot een succes te maken beschik je ten minste over:

 • Een wo-diploma, bijv. strategisch HRM, bedrijfskunde, organisatiepsychologie;
 • Ruime werkervaring met strategisch HR-advies en HR-projecten in een grote en complexe organisatie;
 • Actuele kennis van en ervaring met organisatieontwikkeling, cultuurverandering, verandermanagement en de nieuwste HR-trends;
 • Affiniteit met capaciteitsmanagement en een datagedreven benadering.

Aanvullende informatie

Wij bieden jou

 • Een prettige werksfeer binnen een enthousiast en professioneel team;
 • Een jaarcontract met zicht op een vast contract (bij gebleken geschiktheid en als de formatieve bezetting dit toelaat);
 • Een brutomaandsalaris tot maximaal € 5.620,- (FWG 65 cao-ziekenhuizen) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en contractomvang;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, een goede pensioenregeling, de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness-of ‘bring your own device’-regeling en een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof;
 • Diverse mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

Informatie

Wil je meer weten over deze baan, bel dan met Karen Leijnse, Manager eenheid HR, T 088-3208696, Anne Wouters, HR Business Partner T 088-3208628 (aanwezig in week van 22 februari) of Lavinia Jacobs, HR Business Partner T 088-3208611 (aanwezig in week van 1 maart).

Solliciteren

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Reageer dan snel! Je kunt je motivatiebrief en cv insturen tot uiterlijk 7 maart a.s. via de 'solliciteer' button. Daarna hoor je z.s.m. of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op 12 maart a.s.

Een referentiecheck maakt deel uit van de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

in

Nieuwegein

Werkgever

St. Antonius Ziekenhuis

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Utrecht
Opleidingsniveau
 • WO
Ervaring
 • 5-10 jaar
Uren
 • 32 uur
Functies
 • HR business partner
Jaarsalaris
 • 65.000 - 90.000
Copyright © 2021 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close