Senior HR Adviseur

Locatie:Groningen
Werkgever:Gasunie
Publicatie:05.02.2021

Organisatie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Jij gaat werken binnen de HR-afdeling met daarin collega’s met verschillende rollen: HR-adviseurs, beleidsadviseurs, sourcingadviseurs, projectleiders, organisatieadviseurs en een opleidingsadviseur. De afdeling faciliteert en adviseert leidinggevenden en medewerkers zodat zij optimaal hun werk kunnen doen en zich daarin kunnen blijven ontwikkelen.

De afdeling zorgt voor een flexibel en transparant HR-beleid dat duidelijke kaders aangeeft waarbinnen leidinggevenden en medewerkers opereren. Heldere en functionele richtlijnen en instrumenten zorgen ervoor dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kan nemen.

Functieomschrijving Senior HR Adviseur

Wil jij je HR-expertise inzetten bij Gasunie?
Binnen een sterk veranderende energiewereld is Gasunie continu in beweging. De HR-organisatie verandert mee. De Senior HR Adviseur is enerzijds strategisch gesprekspartner voor het management van Operations en anderzijds stelt hij/zij het lijnmanagement in staat (lange termijn) bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Je bereikt dit door medewerkers optimaal te helpen inzetten in de organisatie en door een inhoudelijke en actieve bijdrage te leveren als sparringpartner in het MT van Operations. Daarnaast voer je de regie over de centraal afgesproken HR-programma’s en projecten. Doordat Gasunie continue in beweging is, ligt de nadruk op het vlak van verandermanagement en cultuuromslag.

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen.

Wat ga je doen?
Als Senior HR-Adviseur ben je verantwoordelijk voor het vertalen en implementeren van de doelstellingen van de organisatie naar concrete (actie)plannen/(HR) doelstellingen voor jouw afdelingen. Je bent adviseur en gesprekspartner voor leidinggevenden en medewerkers op het gebied van strategische, tactische en operationele HR-vraagstukken. Denk daarbij aan reorganisaties en veranderingstrajecten binnen de unit Operations. Dit doe je uiteraard niet alleen maar samen met je collega HR-adviseurs. Verder acteer je in het MT als sparringpartner voor managers, bij zowel korte als middellange en lange termijn vraagstukken en organisatieveranderingen op het gebied van HR.

Vanuit jouw ervaring en op je eigen wijze adviseer en challenge je het management van jouw afdelingen en hun medewerkers bij algemene personeelsvraagstukken. Je adviseert het management bijvoorbeeld bij hun vragen over in- en doorstroom van interne en externe medewerkers. Daarnaast ondersteun je ook in iedere fase van de HR cyclus en je coördineert de HR activiteiten bij jouw klanten.

Je hebt een actieve rol in de uitwerking en uitvoering van de verschillende trajecten uit ons ambitieuze HR jaarplan die voortkomen uit de visie 2030 van Gasunie.

Functievereisten Senior HR Adviseur

Wat vragen we?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring binnen HR in een organisatie in transitie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met actuele strategische HR thema’s.
 • Je hebt affiniteit met techniek.


Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan je deze in een politieke omgeving toepassen. Je bent een stevige gesprekspartner, maar tegelijkertijd ook organisatiesensitief en flexibel. Je staat sterk in je schoenen en bent tegelijkertijd dienstverlenend en hoort gemakkelijk de werkelijke vraag van je klant. Je hebt analytisch vermogen met een helicopterview en neemt het voortouw bij het bedenken en implementeren van oplossingen.
Je vind het leuk om zowel uitvoerend bezig te zijn als ook om te sparren over lange termijn visies en te werken aan moderne HR thema’s.

Het geeft jou energie om mee te helpen de HR afdeling naar een nog hoger plan te tillen.

Aanvullende informatie

Gasunie biedt een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €66.467,- bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met een optie tot verlenging.
 • Een uitstekende pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 25 februari je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier. Rond 5 maart laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 12 maart plaats gaan vinden in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Annemiek Huizing: 06 3103 7659.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. Kijk voor meer informatie op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

in

Groningen

Werkgever

Gasunie

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Groningen
Opleidingsniveau
 • WO
 • HBO
Ervaring
 • >10 jaar
Uren
 • 40 uur
Functies
 • HR adviseur
Jaarsalaris
 • 65.000 - 90.000
Copyright © 2021 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close