Programmamanager organisatieontwikkeling

Locatie:Beverwijk
Werkgever:Gemeente Beverwijk
Publicatie:06.04.2021

Organisatie

Beverwijk: eigentijds, kleurrijk, divers en ondernemend. Een middelgrote gemeente met grootstedelijke vraagstukken, waar mensen met plezier wonen, werken en alle ruimte is om creatieve ideeën tot uiting te laten komen. De omgeving van onze gemeente is voortdurend in beweging. Net als onze organisatie. Om ervoor te zorgen dat wij meebewegen met en inspelen op alle omgevings(f)actoren zoeken wij een:

Programmamanager organisatieontwikkeling
16 uur | Beverwijk

Functieomschrijving Programmamanager organisatieontwikkeling

Vanuit de gedachten van meebewegen én inspelen op de omgevingsfactoren is het organisatie-ontwikkelprogramma Denken, Durven, Doen ontstaan. Dit programma is de drager van ontwikkellijnen die er voor moeten zorgen dat de organisatie nog beter toegerust is op de opgaven van nu en in de (nabije) toekomst. Sleutelbegrippen hierbij zijn: integraal samenwerken, participatie, (digitale) dienstverlening, professionaliseren en programmatisch, projectmatig en opgavegericht werken.

Er ligt een solide plan, met goed op elkaar aansluitende ontwikkellijnen. De Corona-pandemie heeft de voortgang van het programma gestagneerd. Daarom zoeken wij een programmamanager die verder invulling en voortgang geeft aan het bestaande plan, maar ook creatieve manieren vindt om de implementatie te doen slagen.

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de verdere uitwerking en implementatie van het organisatieontwikkeling-programma Denken, Durven, Doen en bent hierin een sparringpartner voor het Strategisch Management Team (SMT). De focus in deze opdracht ligt vooral op de procesmatige kant van organisatieontwikkeling. Natuurlijk zet je, als expert, ook in op de ‘technische’ kant van organisatieadvies en verandering. Echter het proces uitlijnen is leidend. Daarnaast adviseer je de teammanagers en SMT-leden op het gebied van organisatie-, proces- en verandervraagstukken en geef je leiding aan het programmateam.

Je adviseert over de wijze waarop een verander- en implementatietraject kan plaatsvinden en bent verantwoordelijk voor het monitoren dat het gewenste resultaat bereikt wordt. Zonder het beoogde resultaat uit het oog te verliezen, besteed je aandacht aan verbinding, hou je overzicht en creëer je draagvlak.

Functievereisten Programmamanager organisatieontwikkeling

Wie ben jij?
Je bent een energieke en inspirerende persoonlijkheid, die mensen enthousiast kan maken om nieuwe inzichten te waarderen en mensen in beweging kan brengen. Je bent analytisch, communicatief sterk, schrijft makkelijk en houdt daarbij rekening met de diverse belanghebbenden binnen (en buiten) de organisatie. Daarnaast beschik je over netwerkcapaciteiten, overtuigingskracht en je hebt goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je denkt buiten de gebruikelijk kaders, bent innovatief en bent in staat om snel de juiste informatie tot je beschikking krijgen.

Welke ervaring neem je mee?

 • Je hebt WO werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde opleiding organisatiekunde of bedrijfskunde;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het leiden van een organisatieontwikkeling;
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met advisering over organisatie- en verandervraagstukken, bij voorkeur binnen een gemeentelijke context.

Aanvullende informatie

Wij bieden
Deze tijdelijke functie is ontstaan uit het stageneren van het organisatieontwikkelproces. Wij gaan uit van een functie voor de duur van 1 jaar en 16 uur per week. Verlening van deze termijn behoort tot de mogelijkheden, net als de mogelijkheid deze opdracht op inhuur/zzp basis te vervullen.

Daarnaast bieden wij:

 • De kans mee te bouwen aan een sterke gemeentelijke organisatie;
 • Een maximaal salaris van € 6.994,- bruto (schaal 14);
 • 17,05% individueel keuzebudget én een ABP pensioen.

Mijn stad, jouw werk
Hebben we je interesse gewekt? Reageer dan vóór 21 maart 2021 op deze vacature door jouw motivatie te sturen naar Esther Loenen, gemeentesecretaris, via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen over deze vacature? Esther Loenen beantwoordt ze. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Joantine Zwiers (HR medewerker). Beiden zijn bereikbaar via 0251 - 256 256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: programmamanager organisatieontwikkeling, organisatiekunde, bedrijfskunde, organisatieontwikkeling, gemeente Beverwijk, vacature Beverwijk, parttime, wo, ervaren, overheid, gemeente

in

Beverwijk

Werkgever

Gemeente Beverwijk

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Noord Holland
Opleidingsniveau
 • WO
Ervaring
 • >10 jaar
 • 5-10 jaar
Uren
 • < 24 uur
Functies
 • HR business partner
 • Senior HR adviseur
 • HR beleid
Jaarsalaris
 • 65.000 - 90.000
Copyright © 2021 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close