HR Analist

Locatie:Veldhoven
Werkgever:Máxima MC
Publicatie:04.03.2020

Organisatie

Binnen Máxima MC (MMC) is er steeds meer behoefte om op strategisch/tactisch niveau ‘data driven’ beslissingen te nemen ook voor alle vraagstukken van personele en organisatie aard. Als HR-analist zorg je er voor dat (personele) data wordt omgezet naar informatie en kennis zodat deze kan helpen om goede beslissingen te nemen voor ons ziekenhuis.

Functieomschrijving HR Analist

Een vraag uit de praktijk: “Voor welke afdelingen en specialisaties moeten we extra verpleegkundigen opleiden zodat ons ziekenhuis met voldoende personeel goede zorg kan blijven bieden?” Word jij enthousiast hiervan? Dan is dit wat voor jou! Wat ga je doen:

 • Je gaat met managers in gesprek over de vragen die zij hebben en kijkt hoe je daar met HR data antwoord op kan geven.
 • Je creëert HR business intelligence, je maakt analyses (impact analyses, multiple source, al dan niet predictief) om inzicht te krijgen in HR processen/trends binnen MMC om hiermee de bedrijfsvoering te optimaliseren. Dit doe je vooral projectmatig. Binnen MMC lopen op personeelsgebied diverse grote projecten, bijvoorbeeld op het gebied van strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, personeelsontwikkeling en functiedifferentiatie binnen de verpleegkundige doelgroep.
 • Je zorgt ervoor dat de HR data goed beheerd worden (kwaliteit, registratie wijze en werkprocessen). Je doorziet de hele informatieverwerkingsketen en optimaliseert interne processen om dit te bereiken. Je zorgt voor goed georganiseerde informatie. Dankzij jou kunnen leidinggevenden makkelijk informatie van HRM raadplegen. De informatie is goed vindbaar, begrijpelijk, eenduidig en actueel.
 • Je zorgt voor de externe verantwoording namens MMC door het aanleveren van gegevens.

Voor deze vacature geldt: Is er een overtuigende match? Dan krijg je gelijk een contract voor onbepaalde tijd.

Marc van Tuyn, Manager zorggroep Acuut vertelt wat de HR analist betekent:
“Veel, heel veel! Vanwege het inzicht dat deze mij geeft in de formatie (opbouw, leeftijd, verloop).
En vooral ook vanwege de verdiepende gesprekken om van data naar informatie en inzicht te komen zodat ik voor het nu en de toekomst veel gerichter kan handelen.”


Een dag van een HR-analist:
“Mijn werkdag start ik iedere dag weer op een andere werkplek binnen de afdeling. Als HR-analist werk je met alle disciplines binnen HRM samen, daarom vind ik het fijn om iedere dag weer bij andere collega’s op de kamer te werken. Vandaag zit ik bij de collega’s van HR advies. In mijn agenda staan twee afspraken, één voor een overleg over strategische personeelsplanning met de HR-adviseur en één met de manager van een zorggroep. Ook staat er voor vandaag het maken van een organisatiebrede rapportage over de jaargesprekken op de planning en moet ik een notitie opstellen voor de doorontwikkeling van de HR-informatie in het managementinformatiesysteem van Máxima MC. Lees meer...

Functievereisten HR Analist

Deze functie past bij je als

 • Je minimaal een relevante Hbo-opleiding hebt afgerond, bijvoorbeeld richting bedrijfskunde, HRM, informatiemanagement of BIM.
 • Jij met jouw analytische skills van ruwe data informatie én kennis kunt maken. Daarnaast geef je ook advies over hoe je de data het effectiefst kunt gebruiken en kun je, zo nodig, een en ander ook weergeven in een notitie of een aansprekende presentatie.
 • Je het leuk vindt om vanuit jouw expertrol HR analyse te ontwikkelen en vorm te geven. We hebben veel ambities op dit terrein. Er valt dus veel te bouwen en ontwikkelen, waarbij soms ook een lange adem nodig is. Jouw adviesvaardigheden kun je hier volop op inzetten.
 • Je in staat bent om bij de klant de daadwerkelijke vraag boven water te krijgen en dit kunt vertalen in passende analyses.

Je toekomstige werkomgeving en collega’s

Als HR-analist werk je intensief samen met collega’s binnen de afdeling HRM, met name met de collega’s van applicatiebeheer en van het team Mobiliteit en Inzetbaarheid. Ook heb je contacten met interne klanten (zorggroepmanagers en afdelingshoofden), analisten van andere afdelingen binnen MMC (Business Intelligence, Finance en Control) en collega’s van de afdelingen Zorglogistiek/capaciteitsmanagement, Kwaliteit en Veiligheid, de Academie en ICT.

We hebben een aantal mensen gevraagd wat de HR-analist voor hen betekent:

Janneke Algra, Manager Finance en Control:
“Binnen een grote en complexe organisatie als MMC is adequate managementinformatie essentieel. Niet alleen om te verklaren, maar vooral om te kunnen anticiperen. De verschillende analisten in MMC zorgen samen voor het stevige fundament voor de data-analyse van MMC breed.”

Manon Loonen, adviseur arbeidsmarkt, werving en selectie:
“Voor mij is een HR-analist heel belangrijk omdat mijn verhaal richting de organisatie zo veel sterker wordt met goede data en analyses eronder. Het maakt dat bepaalde processen/situaties meer inzichtelijk worden waardoor het besef dat er actie moet worden genomen omhoog gaat. In 2018 hebben we voor een projectbijeenkomst een grote datamuur ontwikkeld waar iedereen serieus onder de indruk van was.”

Praktische informatie

Waarom kies je voor MMC?

 • Wij zijn een STZ-ziekenhuis (met locaties in Veldhoven en Eindhoven) met meerdere topklinische functies. Onze ruim 3400 medewerkers, waaronder circa 250 medisch specialisten, leveren iedere dag weer hoogwaardige en vernieuwende zorg.
 • Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We werken steeds meer vanuit waardegedreven zorg, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Als opleidingsziekenhuis bieden wij diverse (vervolg)opleidingen aan, daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket. Deze functie is ingeschaald in FWG 55 (max. € 4111,00 bruto per maand op fulltime basis) conform functie business information analist B.
 • Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Lees meer over MMC...

Aanvullende informatie

Interesse?
Heb je interesse in deze functie bij MMC? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 16 maart a.s., via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met Renée van Tulder, Manager HRM, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 9571.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 26 maart in de middag. De tweede gespreksronde staat gepland op 30 maart in de middag.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

in

Veldhoven

Werkgever

Máxima MC

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Noord Brabant
Dienstverband
 • Fulltime
 • Parttime
Ervaring
 • Starter
 • 1-5 jaar
Functies
 • HR adviseur
 • HR IT & applicatiebeheer
 • HR medewerker
Opleidingsniveau
 • HBO
Copyright © 2020 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close