HR Adviseur

Locatie:Delft
Werkgever:TU Delft - faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica
Publicatie:29.04.2020

Organisatie

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Universiteitsdienst - Human Resources Management
Om haar innovatieve en uitdagende doelstellingen te realiseren zet de TU Delft in op het aantrekken en ontwikkelen van wetenschappelijk talent uit de wereldtop. De directie Human Resources (HR) speelt hierin een onderscheidende rol door te streven naar zoveel mogelijk ondersteuning op maat. Kernwoorden hierbij zijn: professionaliteit, betrokkenheid en inspiratie. Het personeelsbeleid, zoals geformuleerd in het TU strategisch kader en de Meerjarenagenda HR 2018-2024, is gericht op recruitment, leiderschapsontwikkeling, talent management en organisatieontwikkeling, met HR-instrumenten die bijdragen aan de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie.

De HR-organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen zoals HR Talent & Development, HR Health Safety & Environment, HR-Services en HR-Advies, verdeeld over acht faculteiten en de Universiteitsdienst.

HR-Advies concentreert zich op de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van HR-beleid, en op een brede, professionele HR-advisering van leidinggevenden en medewerkers binnen de faculteiten en de Universiteitsdienst. De vraag naar ondersteuning bij de werving & selectie van zowel wetenschappelijke als support staf is de laatste maanden enorm toegenomen en zal de komende jaren nog een belangrijk aandachtspunt zijn binnen HR. Daarnaast is HR-Advies betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van TU-brede programma’s en projecten.

Ter uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een HR-adviseur voor de Faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (www.ewi.tudelft.nl).

Functieomschrijving HR Adviseur

HR-adviseur faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica
Delft, 32-38 uur per week
AT/UD/HR/2020-08

In een klein team van één HR-manager, vier HR-adviseurs en twee HR-assistenten werk je samen voor de faculteit EWI. Je bent het eerste aanspreekpunt waar het gaat om vraagstukken rond de instroom van medewerkers, de toepassing van arbeidsvoorwaarden, de inrichting en uitvoering van de R&O-cyclus, coachvragen en individuele casuïstiek. Daarnaast adviseer je over de ontwikkeling van medewerkers en organisatie en het leiderschap binnen de universitaire context en over de gewenste kwaliteit en kwantiteit van de personele bezetting op langere termijn. Je levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het HR-beleid en je ontwikkelt en implementeert (mede) TU-brede instrumenten en systemen.

Functievereisten HR Adviseur

Je bent een integere HR-vakman of vakvrouw met een afgeronde academische opleiding. Je hebt een hands on mentaliteit en neemt initiatief. Je hebt affiniteit met de academische wereld en beschikt over een sterk conceptueel en analytisch vermogen. Andere persoonlijke kwaliteiten die belangrijk zijn voor deze functie zijn organisatiesensitiviteit, inventiviteit, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid en coachingsvaardigheden.

Je bent vanwege je brede kennis en ervaring een volwaardig gesprekspartner voor management en medewerker. Je hebt visie en verrast je omgeving met goede ideeën. Je wordt door het management en de medewerkers opgezocht bij HR-gerelateerde (complexe) vraagstukken, omdat ze weten dat je met goede adviezen komt. Je levert kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Je bent in staat om op basis van HR-cijfers gerichte adviezen te geven aan het management. Je hebt bovendien ruime kennis van en ervaring met reorganisaties en organisatie-inrichtingsvraagstukken. Je kent de regelgeving hieromtrent en bent in staat een veranderingsproces adequaat te begeleiden. Ofschoon je zelfstandig kunt werken, voel je je ook prettig in een team van enthousiaste collega’s.

TU Delft is een internationaal georiënteerde universiteit. Daarom is, naast beheersing van de Nederlandse taal, een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal een vereiste.

Beschik je over deze kennis, ervaring en kwaliteiten, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Aanvullende informatie

De functie heeft een omvang van 32 - 38 uur (0,8 fte - 1,0 fte). We bieden je een contract voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 (aanloopschaal 10) met een maximum van € 4.978,- bruto per maand bij een volledige werkweek. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao-Nederlandse Universiteiten.

Additionele informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mw.dr.ir. C.A. Reijenga, HR-manager a.i., e-mail c.a.reijenga@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je richten aan Karin Reijenga en voor 26 mei a.s. mailen naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/HR/2020-08. Ook kan je solliciteren via het online sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over onze organisatie kan je kijken op www.tudelft.nl/over-tu-delft/werken-bij-tu-delft​​​​​​.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

in

Delft

Werkgever

TU Delft - faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
  • Zuid Holland
Dienstverband
  • Fulltime
  • Parttime
Ervaring
  • 5-10 jaar
  • 1-5 jaar
Functies
  • HR adviseur
  • Senior HR adviseur
Opleidingsniveau
  • WO
Copyright © 2020 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close