Enthousiaste HR Adviseur

Locatie:Huis ter Heide
Werkgever: Abrona Select
Publicatie:05.03.2019

Organisatie

Abrona is gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van mensen met een (verstandelijke) beperking of een maatschappelijk probleem. Ook zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor cliënten. Abrona ondersteunt (jong)volwassenen bij wonen, werken en leren en geeft ambulante begeleiding. Onze ruim vijftig locaties en activiteiten zijn in of nabij de provincie Utrecht. Voor de dienstverlening in de maatschappelijke ondersteuning werken we samen met 26 gemeenten.

Functieomschrijving Enthousiaste HR Adviseur

Wil jij werken in een mensgerichte organisatie en heb jij een klantgerichte instelling?

Dan zijn wij op zoek naar jou, enthousiaste collega HR Adviseur!

Bij Abrona staan ambitie en idealen hoog in het vaandel. We durven te dromen en nemen in ons werk de (wens van de) cliënt als uitgangspunt. Onze medewerkers zetten zich daar dagelijks met veel passie voor in!

Zij verdienen daarbij goede ondersteuning. Het veelzijdige en deskundige team HR stelt alles in het werk om deze ondersteuning te bieden. Daarbij wordt er intensief samengewerkt met teams, lijnmanagement en tussen de HR collega's.

Wat ga jij doen als HR Adviseur?

Jij verzorgt samen met je collega's de dagelijkse HR ondersteuning voor een aandachtsgebied (+/-700 medewerkers) binnen Abrona. Het is een functie waarbij je 'midden in de operatie staat', waarbij de focus grotendeels op het operationele, dagelijkse HR werk ligt. Daarnaast kent de functie een tactisch onderdeel waarin zaken als organisatieontwikkeling en veranderprocessen binnen je aandachtsgebied aan de orde komen.

Je bent op hoofdlijnen verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren en ondersteunen van het lijnmanagement en teams op het gebied van HR in alle facetten, zoals rechtspositie, personeelsontwikkeling, functieopbouw, continuïteit van de bezetting, werving en selectie en personele casuïstiek.
 • Je bent voor het lijnmanagement een proactieve en betrokken sparringpartner en klankbord.
 • Je adviseert het lijnmanagement over korte en middellange termijn HR-thema's.
 • Je levert input aan HR beleid en je draagt actief bij aan de realisatie van het HR jaarplan. Je neemt deel aan diverse projecten en bedenkt oplossingen voor HR gerelateerde kwesties hierin.
 • Nieuw Abrona HR-beleid vertaal je naar je eigen aandachtsgebied en je zorgt tevens voor de implementatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van het lijnmanagement bij veranderprocessen binnen het eigen aandachtsgebied.
 • Je bewaakt de juiste administratieve verwerking van aanstellingen en mutaties.

Het professionele HR team van Abrona heeft een diversiteit aan expertise (HR Advies, HR Beleid, Arbo, Leren & Ontwikkelen, Recruitment en Vrijwilligerswerk). Het nemen van verantwoordelijkheid staat voorop en er is veel ruimte om zaken onderling op te pakken. Onderlinge verbanden leggen, samenwerken en uitwisseling van expertise binnen het team zijn belangrijk om de organisatie/ de medewerkers goed te kunnen ondersteunen.

Functievereisten Enthousiaste HR Adviseur

In deze rol is het van belang dat je zelfstandig je werk verricht, stressbestendig bent en je goed kunt plannen en organiseren. Naast je dienstverlenende kwaliteiten ben je ook in staat om proactief en kritisch te adviseren. Om in deze rol goed te kunnen functioneren, verwachten wij dat je je herkent in de volgende competenties en vereisten:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM en je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als HR adviseur in een grote/complexe organisatie.
 • Je hebt een duidelijke en moderne visie op het HR vak.
 • Je communiceert open en creëert een basis van vertrouwen en bent in staat op basis daarvan het lijnmanagement en teams te adviseren en te coachen bij de uitvoering van hun HR-taken.
 • Je doorziet krachtenvelden in de organisatie en kan hierop anticiperen. Je bent in staat belangen van het lijnmanagement en teams te vertalen naar HR-activiteiten.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en hebt actuele kennis van ontwikkelingen in het vakgebied en de wet- en regelgeving.
 • Je treedt daadkrachtig op, je beschikt over overtuigingskracht en je werkt resultaatgericht waarbij je samenwerkt met zowel collega's binnen als buiten de eigen afdeling. Voor het lijnmanagement ben je een volwaardige gesprekspartner.
 • Je hebt een klantgerichte aanpak en het vermogen prioriteiten te stellen. Je bent in staat op diverse niveaus samen te werken en relaties te onderhouden. Je bent organisatiesensitief.
 • Je bent in het bezit van een eigen auto en rijbewijs.

Aanvullende informatie

Werken bij Abrona betekent werken in een inspirerende omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing wordt gestimuleerd. Wij bieden ruime gelegenheid tot scholing, verdieping en verbreding, een plek om te groeien!

Het salaris is conform de cao Gehandicaptenzorg met veel aantrekkelijke extra's, zoals een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

Het bruto maandsalaris voor de functie HR Adviseur bedraagt maximaal € 3.948,- (FWG 55). De inschaling is afhankelijk van je werkervaring.

Abrona kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld het abonnement op CultuurWerkt!

Je start met een jaarcontract. Abrona heeft de intentie - bij goed functioneren- om dit aansluitend om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding dien je een geldige VOG te overhandigen.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacature en voldoe je aan de door ons gevraagde criteria? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Reageren kan tot 1 april via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ageeth Wildeman via telefoonnummer: 088 - 201 9233 of via de mail: ageeth.wildeman@abrona.nl

Het maken van een e-assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

in

Huis ter Heide

Werkgever

Abrona Select

Contactpersoon

HRbaan noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Utrecht
Dienstverband
 • Fulltime
Ervaring
 • 1-5 jaar
 • 5-10 jaar
Functies
 • HR adviseur
 • Senior HR adviseur
Opleidingsniveau
 • HBO
Maak een vacature alert
Copyright © 2019 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.