Data-analist HR

Locatie:Delft
Werkgever: TU Delft
Publicatie:08.03.2019

Organisatie

Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. En we groeien stevig: zowel als het gaat om baanbrekend onderzoek als om studentenaantallen. Maar wat misschien wel net zo belangrijk is: alles op het gebied van personeelszaken is bij ons goed geregeld. Dat is mede te danken aan jouw team Informatie Management, dat uit negen mensen bestaat. Samen met de teammanager, businessanalisten en functioneel beheerders ben jij verantwoordelijk voor het beheer van de HR-ICT-systemen, het uitvoeren van HR-ICT-projecten en het opleveren van HR-rapportages en -analyses. Jouw team bestaat uit een gemixt gezelschap van ervaren krachten en frisse blikken, stuk voor stuk mensen met hart voor de zaak.

Functieomschrijving Data-analist HR

Wist je dat de TU Delft ruim 11.000 medewerkers telt? Of het nu vaste medewerkers zijn of externen: wij investeren in ons personeel, zodat zij graag bij ons willen werken en zich kunnen ontwikkelen. Hoe meer inzicht we halen uit onze HR-gegevens, hoe meer we voor onze mensen kunnen betekenen. Als data-analist zet jij graag je tanden in HR-data en is het vertalen van aanvragen naar heldere rapportages voor jou een koud kunstje. En er is volop ruimte voor jouw bruisende ideeën om de data-ambities van de TU Delft waar te maken.

Dit ga je doen
Het centrale aanspreekpunt voor HR-data en -rapportages: dat ben jij. Continu vragen afdelingen gegevens bij je op, zoals cijfers over aantallen medewerkers, een overzicht van de omvang van functiegroepen of gegevens over de in-, door- of uitstroom van personeel. Hierbij heb je contact met een breed scala aan partijen; van een informatiecoördinator die specifieke gegevens over een faculteit nodig heeft tot de directie Strategic Development die data gebruikt voor organisatie brede vraagstukken. Door in overleg het verzoek te finetunen, een privacycheck te doen en kritisch door te vragen, zorg jij voor de juiste informatie, verpakt in heldere analyses en rapportages. Soms zijn het ad-hocvragen, maar het kunnen ook rapportages zijn die structureel terugkeren.

Daarnaast adviseer je directe HR-collega’s en andere ondersteunende diensten binnen de universiteit om te zorgen dat zij zorgvuldig omspringen met data. Nauwlettend houd je de effectiviteit en kwaliteit van onze data, rapportages en dashboards in de gaten. Merk je bijvoorbeeld tijdens het samenstellen van een rapportage dat zaken niet goed geregistreerd worden? Dan onderneem je meteen actie door oplossingen aan te dragen en collega’s te instrueren over het invoeren van gegevens.

Jouw team Informatie Management staat de komende jaren voor een aantal interessante uitdagingen, zoals de implementatie van een nieuw HR-systeem. Hierdoor verlopen nog meer processen automatisch, waardoor een goede datastroom van vitaal belang is. Waar jouw collega’s zorgen voor de automatiseringsslag, kijk jij mee en adviseer je over de manier waarop data ontstaan en verwerkt worden. Bij al jouw taken zie je erop toe dat voldaan wordt aan de privacyrichtlijnen. Door o.a. seminars en congressen te bezoeken, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van HR en data, die je vervolgens toepast in je werk.

Functievereisten Data-analist HR

Dit heb jij in huis

 • Een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, en bij voorkeur enkele jaren ervaring als businessanalist in een soortgelijke omgeving.
 • Affiniteit met cijfers en het vermogen om data om te zetten in heldere rapportages en analyses.
 • Bij voorkeur kennis van managementrapportages, rapportagesystemen (zoals Business Objects) en visualisatietools (zoals Tableau).
 • Goede communicatieve skills: het is jouw doel om interne klanten en ondersteunende diensten te voorzien van goede informatie en helder advies.
 • De constante drive om de organisatie te verbeteren door kansen te zien én te grijpen.
 • Analytisch vermogen en een nauwkeurige werkhouding.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk.

Aanvullende informatie

De functie heeft een omvang van 38 uur per week (1,0 FTE). Het gaat om een dienstverband in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Het salaris is gebaseerd op schaal 10 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.709, - en een maximum van € 4.274, - bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan opleidingsmogelijkheden, deelname aan het Health Coach Program van TU Delft en sporten met korting.

Reageer direct
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 31 maart 2019 naar Reggie Anemaet, Manager HR Services Informatie Management via het online sollicitatieformulier. Vermeld hierbij het vacaturenummer AT/UD/HR/2019-04. Je kunt Reggie ook mailen voor meer informatie over de functie op emailadres R.W.R.Anemaet@tudelft.nl.

Meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Ruth Vidal, HR-secretaresse, via emailadres po.ud@tudelft.nl. Kijk op www.tudelft.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

in

Delft

Werkgever

TU Delft

Contactpersoon

HRbaan noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Zuid Holland
Dienstverband
 • Fulltime
Ervaring
 • 5-10 jaar
 • 1-5 jaar
Functies
 • HR IT & applicatiebeheer
Opleidingsniveau
 • WO
 • HBO
Maak een vacature alert
Copyright © 2019 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.