Beleidsadviseur HR

Locatie:Wierden
Werkgever:Gemeente Wierden
Publicatie:09.04.2021

Organisatie

Werken voor gemeente Wierden is werken in een ambitieuze organisatie midden in het mooie Twente

Wierden is een moderne gemeente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners, midden in het mooie Twente. In een natuurrijke omgeving is Wierden volop in ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren. Dat geldt ook voor de organisatie: met enthousiasme zijn we aan de slag om uitvoering te geven aan het organisatieontwikkelingstraject. Een ambitieus plan waarbij wij willen groeien naar een nog meer klantgerichte, lerende en wendbare organisatie. Het koersdocument dat in deze periode wordt uitgewerkt is hierbij de leidraad.

Functieomschrijving Beleidsadviseur HR

De afdeling interne dienstverlening bestaat uit verschillende teams, waaronder het team HR. Het team HR ondersteunt het management bij het uitvoeren en ontwikkelen van het HR beleid. Het team HR bestaat naast de beleidsadviseur HR, uit twee HR adviseurs en een medewerker HR. Er is een nauwe samenwerking met het team Salaris en E-HRM. De organisatie en daarmee ook onze teams zijn volop in ontwikkeling. Recent is de HR agenda voor de komende twee jaar opgesteld. Wij zoeken voor onze afdeling een bevlogen, innovatieve en verbindende

Beleidsadviseur HR
voor 28 uur per week

De functie:
Als beleidsadviseur HR ben je adviseur en sparringpartner voor gemeentesecretaris en managementteam voor strategische en tactische beleidsvraagstukken op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Vanuit je expertise en helicopterview zet jij de grote lijnen uit voor HR en signaleer je ontwikkelingen. Je eerste opdracht is het schrijven van een strategisch HR-beleid. Daarnaast ben je eigenaar van HR projecten. Actuele thema’s waarop jouw inzet wordt verwacht zijn duurzame inzetbaarheid, leren & ontwikkelen en organisatieontwikkeling. Op dit vlak liggen uitdagende opgaven waarbij je je creativiteit kwijt kunt en echt het verschil kunt gaan maken. Tevens adviseer en ondersteun je de WOR-bestuurder bij de gesprekken met de medezeggenschapsorganen.

Functievereisten Beleidsadviseur HR

Wij zoeken een stevige, bevlogen en verbindende beleidsadviseur HR. Je bent in staat om overstijgend te denken en speelt adequaat in op wat er nodig is om onze organisatie toekomstbestendig te maken. Je doet dit mens- en ontwikkelgericht en denkt in kansen en mogelijkheden. Je hebt een duidelijke visie op het HR-vak en een vlotte pen, maakt zaken bespreekbaar en weet anderen te overtuigen en te enthousiasmeren door te kijken naar de mogelijkheden.

Beschik jij over HBO+ werk- en denkniveau, heb jij minimaal 5 jaar relevante werkervaring met strategische HRM en aantoonbare ervaring in een complexe omgeving? Ben je een echte verbinder, besluitvaardig, analytisch en in staat om HR beleid samen met het team HR, het managementteam om te zetten in haalbare plannen en resultaten, waarbij je oog hebt voor prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Aanvullende informatie

Een dienstverband voor bepaalde tijd met zicht op een vast dienstverband. Je wordt lid van een deskundig en collegiaal team waarin we samen de klussen klaren. Voor deze uitdagende werkzaamheden krijg je maximaal € 4.831- bruto per maand (maximum schaal 10a) gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je opleiding en ervaring. De functie is volgens de HR21 systematiek ingedeeld in de generieke functieomschrijving Adviseur III. Je ontvangt een keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Ook biedt de gemeente Wierden jou ontwikkelingsmogelijkheden om je verder in je vakmanschap te bekwamen onder ander via het volgen van online trainingen via de Wierden Academie.

Reageren of vragen?
Herken jij je in dit profiel? Reageer dan vóór 26 april 2021 via onze sollicitatiepagina en upload je brief en CV. Wil je meer informatie over de functie neem dan contact op met Wouter Brinkman, afdelingshoofd Interne Dienstverlening, telefoon 06 46480256. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Susan de Boer, HR adviseur, tel. 0546 - 580925.

Door de huidige maatregelen van het kabinet vindt het eerste gesprek mogelijk digitaal via Zoom plaats. Natuurlijk vinden wij het ook belangrijk elkaar te ontmoeten. Een tweede gesprek zal daarom op ons kantoor plaatsvinden, conform de richtlijnen van het RIVM. Het eerste gesprek is gepland op woensdag 28 april 2021. Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

in

Wierden

Werkgever

Gemeente Wierden

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
  • Overijssel
Opleidingsniveau
  • HBO
Ervaring
  • 5-10 jaar
Uren
  • 28 uur
Functies
  • HR adviseur
  • HR beleid
Jaarsalaris
  • < 35.000
  • 35.000 - 50.000
  • 50.000 - 65.000
Copyright © 2021 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close