Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid

Locatie:Den Haag
Werkgever:Het CAK
Publicatie:10.10.2019

Organisatie

Zoek je een functie waarin je de ruimte krijgt om te adviseren, coachen en aan te jagen? Dit bieden wij jou in de functie van Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid. In jouw rol begeleid en adviseer jij als adviseur de casemanagers (leidinggevenden) van de eerste tot de laatste verzuimdag bij hun casemanagerrol en de aanpak rondom frequent verzuim. Je krijgt de ruimte om oplossingsgerichte actieplannen te maken en je bent vrij om nieuwe werkvormen te bedenken en te implementeren om verzuimreductie te realiseren en inzetbaarheid te vergroten.

Functieomschrijving Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Verantwoordelijkheid voor de ondersteuning aan het management bij het veranderen van de verzuim- en inzetbaarheidscultuur op teamniveau (denk aan workshopsessies);
 • Verantwoordelijkheid voor het organiseren van Verzuim & Inzetbaarheid overleggen voor management om casuïstiek te bespreken;
 • Ruimte om invloed te hebben op beslissingen van een casemanager;
 • Ruimte voor kennis overdracht over verzuim d.m.v. workshops, kennis-/trainingssessies voor management en HR;
 • Samenwerking met HR op dossiers en UWV zaken. Jij blijft in deze samenwerking eindverantwoordelijk voor dossiers;
 • Samenwerking met de preventiemedewerker, HR, en bedrijfsarts;
 • Verantwoordelijkheid over informatieoverdracht richting de organisatie over het verbeteren van inzetbaarheid en verzuimbeheersing/reductie;
 • Ruimte voor het doorvoeren van verbeteringen en actueel houden van beleid in samenwerking met de Beleidsadviseur.

Functievereisten Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid

Jouw profiel
We zoeken een collega die net zo gedreven en enthousiast is als wij. Kennis en ervaring met complex casemanagement, wet- en regelgeving omtrent verzuim, een afgeronde hbo-opleiding richting HRM en een aanvullende opleiding zoals Crov of Rccm is wat wij zoeken. Daarnaast zijn vaardigheden zoals samenwerken, beïnvloeden, overzicht houden, analyseren, coachen, overtuigen en organisatiesensitiviteit nodig om goed te zijn in de functie van Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid.

Aanvullende informatie

Wij bieden jou
Met deze vacature van Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid bieden wij een afwisselende werkomgeving. In een actief HR team werk je mee aan HR thema’s en projecten waar samenwerken, resultaatgerichtheid, eigen verantwoordelijkheid en pro activiteit kernbegrippen zijn. Jouw eigen ideeën horen wij graag. We zijn een hecht en divers team, gezelligheid is belangrijk voor ons. We staan voor elkaar klaar en vinden het belangrijk elkaar vrijheid en ruimte te geven voor creativiteit en zelfstandigheid. Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 3927,-bruto p.m. bij 36 uur per week (inschaling o.b.v. relevante kennis en werkervaring);
 • Een werkweek van 36 uur (4×9 is mogelijk)
 • 24,5 vakantiedagen bij 36 uur
 • Een 13e maand (8.33%), vakantiegeld (8%), een pensioenvoorziening en onbeperkte sportmogelijkheden tegen een geringe bijdrage;
 • Flexibiliteit tot thuiswerken;
 • De mogelijkheid voor trainingen/opleidingen en vakliteratuur om te voldoen aan jouw kennisbehoefte;
 • Fietsplan.

Onze visie op verzuim
Wij hanteren bij het CAK het ‘eigen regie’ model met de gedragsmatige visie waarbij de regie op verzuim bij de medewerker én de leidinggevende ligt. Hoe je als medewerker omgaat met verzuim heeft te maken met gedrag en is daarom beïnvloedbaar. De medewerker maakt een afweging bij de keuze voor verzuim. Deze afweging wordt beïnvloed door allerlei factoren. Uiteraard speelt mee met welke mogelijkheden en beperkingen de medewerker te maken heeft. Echter, werkplezier en werksfeer spelen hierbij ook een belangrijke rol. Bij het CAK geloven we er in dat als je investeert in factoren zoals werkgeluk, werksfeer en inzetbaarheid dit bijdraagt aan een positieve cultuur en werkomgeving waar medewerkers met plezier werken.

De mentaliteit van Het CAK
Optimistische mensen durven vooruit te kijken. Het CAK is vitaal, heeft gezonde energie en optimistisch vermogen om een bijdrage te leveren aan het domein zorg en welzijn. CAK’ers voegen graag waarde toe door een uitstekende en zorgvuldige uitvoering van wet- en regelgeving. Onze dienstverlening is gericht op gemak en eenvoud voor burgers. Veel zaken worden zo goed geregeld dat burgers er weinig tot niets voor hoeven te doen. En daar waar nodig wijzen we als CAK mensen de weg met duidelijke informatie. We beschouwen daarbij iedere burger als klant en geven altijd gehoor.

De toekomst van het CAK
De komende decennia zal de druk op betaalbare en beschikbare zorg en welzijn in Nederland verder toenemen. Ook dan zal verandering de enige constante zijn. Er is daarom behoefte aan een stevige regie en een uitstekende uitvoering van wetten en regelingen van de overheid. Het CAK gaat voor de ambitie om zich te ontwikkelen tot de voorbeeld publieke dienstverlener. Kenmerkend is een altijd snelle, foutloze en gemakkelijke dienstverlening als standaard, met daarbij extra zorg en aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Om dit doel te bereiken, zal het CAK veranderen op diverse terreinen.

De komende jaren zullen CAK’ers zich ontwikkelen. In een cultuur van continu verbeteren en leren, zullen wij samen de ambitie voor het CAK waarmaken. Deze verandering gaat stap voor stap. Doorzettingsvermogen zal nodig zijn. En het geeft energie om deze verandering met elkaar vorm te geven.

Reageer direct:
Past deze baan helemaal bij jou? Reageer dan direct via de "Solliciteer" button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

in

Den Haag

Werkgever

Het CAK

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Zuid Holland
Dienstverband
 • Fulltime
 • Parttime
Ervaring
 • 1-5 jaar
Functies
 • HR adviseur
Opleidingsniveau
 • HBO
Maak een vacature alert
Copyright © 2019 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close