Adviseur Leiderschap & Cultuur

Locatie:Zwolle
Werkgever:Provincie Overijssel
Publicatie:26.04.2021

Organisatie

Adviseur Leiderschap & Cultuur
32-36 uur | Zwolle

Krijg jij energie van het organisatie breed ontwerpen, uitwerken én uitvoeren van de visie en het beleid op thema’s als cultuur en leiderschap? Zorg jij ervoor dat de menskant bij veranderingen binnen de provincie de volle aandacht krijgt, zodat we als organisatie stappen vooruitzetten?

Ter uitbreiding van ons P&O team zoeken wij een adviseur Leiderschap & Cultuur. Jouw passie en ervaring ligt bij vraagstukken op bovengenoemde thema’s. Deze vertaal je naar het werk en leiderschap van nu én de toekomst. Als adviseur werk je o.a. aan het leiderschap ontwikkeltraject voor de Provincie en denk je mee in diverse verander- en ontwikkeltrajecten. Je hebt een integrale blik over de gehele organisatie en weet wat er speelt.

Functieomschrijving Adviseur Leiderschap & Cultuur

Wat ga je doen
Als adviseur Leiderschap & Cultuur ben jij specialist op jouw vakgebied en weet je cultuurverandering en leiderschap binnen Provincie Overijssel naar het volgende niveau te brengen. Je bent aan de voorkant betrokken bij organisatie brede thema’s en programma’s en voert regie over (overstijgende) projecten.

Je takenpakket is afwisselend en divers. Om wat voorbeelden te noemen:

 • Je bent projectleider van het ontwikkeltraject voor leidinggevenden.
 • Je ontwikkelt een eigentijds MD-beleid en geeft hier handen en voeten aan.
 • Je bent projectleider voor het onderdeel houding en gedrag bij het programma Tijd-, Omgevings- en Plaats bewust Werken (TOP).
 • Je vergroot en verankert het integriteitsbewustzijn en ondersteunt het borgen van moreel leren en morele oordeelsvorming.
 • Je creëert beweging naar continu en integraal leren, en neemt deel aan initiatieven rondom de Provincie als lerende organisatie.
 • Je ontwikkelt beleid rondom duurzame inzetbaarheid.
 • Je bent betrokken bij initiatieven ter versterking of verdere ontwikkeling van de organisatiewaarden.
 • Je neemt deel aan in- en externe netwerken van de Provincie gericht op deze thema’s.

Je bent in staat het geheel te overzien en initiatieven aan elkaar te verbinden. Als adviseur Leiderschap & Cultuur weet jij de juiste wegen te bewandelen en de mensen met je mee te krijgen. Je weet wat er strategisch moet gebeuren, maar begrijpt ook de dagelijkse praktijk.

Daarnaast geef je gevraagd én ongevraagd advies en biedt inspiratie aan je P&O-collega’s over wat er nodig is om voorbereid te zijn op toekomstige organisatieontwikkelingen. Je acteert en communiceert op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Vanuit jouw specialisme ben je een inhoudelijk partner voor het management en onze P&O business partners, en werkt intensief samen om de thema's tot goede uitvoering te brengen. De manier waarop je communiceert en beïnvloedt, zijn in lijn met de cultuur die we nastreven: je bent daarin een prikkelend voorbeeld!

We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Functievereisten Adviseur Leiderschap & Cultuur

Wat breng jij mee?
Je hebt een relevante afgeronde (academische) opleiding op het gebied van organisatiekunde, veranderkunde en/of strategisch HR-beleid.

Daarnaast vinden wij de volgende elementen belangrijk:

 • Je hebt een aanstekelijke drive, beschikt over overtuigingskracht en bent creatief, samenwerkingsgericht, vernieuwend, verbindend en ondernemend;
 • Je beschikt over een uitgebreid repertoire aan methoden en technieken om veranderprocessen vorm te geven en te begeleiden. Dit omvat diepgaande kennis & vaardigheden in het opzetten en managen van verandertrajecten, diverse werkwijzen (zoals agile werken, waarde gedreven werken, dienend leiderschap) en diepgaande kennis & vaardigheden rondom cultuurverandering.
 • Je hebt een aantoonbaar trackrecord op het gebied van organisatieontwikkeling en hebt eerder een stevige rol gehad in het uitdenken, ontwerpen en implementeren van ontwikkelinterventies zoals leiderschapsprogramma’s;
 • Je kunt verschillende rollen aannemen zoals projectmanager, adviseur, trainer/coach (on the job), procesbegeleider en facilitator, afhankelijk wat op dat moment nodig is.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid met het vermogen om complexe omgevingen snel te overzien en durft andere perspectieven ter tafel te brengen;
 • Je hebt teamspirit, weet draagvlak te creëren en hebt de ambitie om samen met ons naar een high performing team te groeien.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3996,22 Euro en maximaal 5708,87 Euro (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Als adviseur Leiderschap en Cultuur ben je onderdeel van het team P&O. Het team bestaat uit 20 collegas waaronder P&O adviseurs, adviseurs Rechtspositie, adviseurs Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment en medewerkers Inzetdesk. Je vormt een tandem met de andere adviseur Leren en Ontwikkelen. Het team als geheel is ambitieus en in beweging. Samen werken we aan het verstevigen van onze dienstverlening. Begeleiden van organisatieveranderingen, leiderschapsontwikkeling en verdere professionalisering van P&O beleid staan daarbij centraal.

Je gaat aan de slag bij de eenheid Bedrijfsvoering, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Het werk bij Bedrijfsvoering is samen te vatten in drie taken: Adviseren, control(eren) en faciliteren. De eenheid zorgt dat de organisatie haar bestuurlijke en uitvoerende processen zo goed en efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Hierdoor kunnen collegas van andere eenheden zich helemaal richten op de provinciale opgaven.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Financiën, Backoffice Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Thea Freudenberger (HR-manager) via 06-50164449.
Je kunt solliciteren tot en met 19 mei 2021 via de sollicitatiebutton.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Adviseur, leiderschap, cultuur, fulltime, Overijssel, provincie, HBO, WO, organisatiekunde, veranderkunde, HR-beleid, projectmanagement, coach, ervaren

in

Zwolle

Werkgever

Provincie Overijssel

Contactpersoon

HRbaan - noreply

Meer details
Match criteria
Provincie
 • Overijssel
Opleidingsniveau
 • WO
Ervaring
 • 1-5 jaar
Uren
 • 32 uur
 • 36 uur
Functies
 • HR beleid
Jaarsalaris
 • < 35.000
Copyright © 2021 HRbaan   |  Sitemap   |  Privacy statement   |  Algemene voorwaarden
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close