Zo krijg jij het zomergevoel terug

Categorieën: Blog


Het gevoel van ontspanning en de vrijheid die we ervaren tijdens onze vakantie is heerlijk… Helaas vliegt de tijd voorbij, en voor je het weet, zit je weer in je dagelijkse werkritme. Maar wat als wij je vertellen dat er manieren zijn om dat vakantiegevoel langer vast te houden?

Onlangs hebben wij een poll gehouden met de vraag: Wat doe jij eraan om het vakantiegevoel toch een beetje vast te houden? De resultaten delen we graag met je en doe er je voordeel mee.

Resultaten poll:

  • Rustig aan beginnen (48%)
  • Niks, lekker knallen (30%)
  • Vakantiekiekjes terugkijken (20%)
  • Veel vitamine D slikken (2%)

Rustig aan beginnen (48%)
Bijna de helft van de respondenten geeft de voorkeur aan rustig aan te beginnen om het vakantiegevoel vast te houden. Dit betekent dat ze proberen de ontspannen sfeer van de vakantie mee te nemen naar hun dagelijks leven en dus werk. Dit kan onder meer inhouden dat je je werk en verplichtingen geleidelijk weer oppakt, zodat je niet meteen in de drukte wordt gegooid. Het kan ook betekenen dat je jezelf toestaat om af en toe een pauze te nemen en te genieten van momenten van ontspanning, zelfs in je dagelijkse routine.

Niks, lekker knallen (30%)
30% van de respondenten geeft aan met volle energie weer aan de slag te gaan. Voor sommigen is een vakantie een kans om op te laden, en ze voelen zich juist energieker en gemotiveerder wanneer ze weer aan het werk gaan. 

Vakantiekiekjes terugkijken (20%)
Eén op de vijf mensen gaf aan dat ze hun vakantiefoto's bekijken om het vakantiegevoel te behouden. Het is begrijpelijk waarom dit zo populair is. Foto's brengen herinneringen tot leven en kunnen je terugvoeren naar die prachtige momenten op het strand, in de bergen of in de stad. Door af en toe door je vakantiekiekjes te bladeren, kun je die zomerse herinneringen levendig houden, zelfs als je weer aan het werk bent.

Veel vitamine D slikken (2%)
Slechts een kleine minderheid van de respondenten gaf aan veel vitamine D te slikken om het vakantiegevoel vast te houden. 

Uit de antwoorden kunnen we concluderen dat het vasthouden van het vakantiegevoel voor iedereen anders kan zijn. Of je nu graag foto's bekijkt, rustig aan begint, vol energie weer aan de slag gaat, of zelfs wat extra vitamine D inneemt, het belangrijkste is om manieren te vinden die bij jou passen. 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
11 - 09 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close