Uitslag poll: Wanneer maak jij meestal gebruik van LinkedIn?

Categorieën: Trends


Vorige week vroegen wij jullie wanneer je meestal gebruik maakt van LinkedIn. De top 3 is als volgt:

  1. ’s Avonds (41%)
  2. Gedurende de hele dag (35%)
  3. ’s Ochtends (17%)
Uit de poll blijkt dat de meeste mensen ‘s avonds op LinkedIn kijken. Zoals je ziet staat de optie gedurende de hele dag op nummer 2. Slechts 17% kijkt in de ochtend op LinkedIn. In de middag kijken jullie het minste op LinkedIn (7%), dan zitten we met z’n allen in meetings en zijn we volop aan het werk.

Omdat LinkedIn een groot en handig netwerk is om nieuwtjes te delen, maar ook voor het vinden van nieuwe relaties is het belangrijk om zichtbaar te zijn, vooral ’s avonds dus ;-)

Wij geven je graag een paar tips:

1.    Vergroot je netwerk
Twijfel je of je iemand moet toelaten in je netwerk? Gewoon doen! Zo vergoot je je netwerk en ben je zichtbaarder voor meer mensen. Je weet tenslotte nooit op welk punt je in je carrière diegene wat voor je kan betekenen.

2.    Wees creatief en voeg een video toe aan je profiel
Je kan op LinkedIn een video opnemen die bij je profielfoto wordt getoond, hoe origineel!

3.    Zorg voor een volledig profiel
Zorg ervoor dat de ander zoveel mogelijk van je weet door alleen al op je profiel te kijken. Denk er wel aan dat dit relevante informatie moet zijn. Heb je bijvoorbeeld in een ver verleden een bijbaan bij de supermarkt gehad? Denk dan na of dit toegevoegde waarde op je profiel heeft. Zo niet? Laat het dan weg.

4.    Deel relevante artikelen
Nu je een volledig profiel hebt, is het ook belangrijk om actief bezig te zijn op LinkedIn. Deel interessante (en relevante) artikelen van online vakbladen. Zo verschijn je continu bij je connecties op de tijdlijn.

5.    Reageer op berichten en discussies
Door te reageren op berichten van mensen uit je netwerk, krijgen deze personen een melding dat je op zijn of haar bericht hebt gereageerd. Tevens verschijnt dit ook weer in de tijdlijn van je connecties.

Kortom, zorg voor een volledig profiel en wees actief op LinkedIn. Om zoveel mogelijk gezien te worden, raden wij je dan ook aan in de avond het meeste actief te zijn

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
09 - 02 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close