Week van de Werkstress 2023

Categorieën: Blog


In de week van 13 tot en met 17 november is de tiende editie van de Week van de Werkstress. Wist je dat werkstress steeds vaker voorkomt? Eén op de vijf medewerkers ervaart burn-out klachten door werkstress. Om deze week goed te beginnen geven wij je vijf tips tegen werkstress.

Vijf tips tegen werkstress:

Me time
Jouw gezondheid staat voorop. Zorg voor een goede werk-privébalans en besteed aandacht aan gezonde gewoonten, zoals een goede nachtrust, regelmatige pauzes, beweging en  gebalanceerde voeding. Blijf werken aan je persoonlijke groei om je vaardigheden en zelfvertrouwen te versterken, wat niet alleen je werkplezier vergroot maar ook stress vermindert.

Time-management
Houd regie over je (werk)leven door prioriteiten te stellen, taken te organiseren en op te delen. Gebruik planning tools en stel realistische doelen om onnodige druk te voorkomen. Als je toch overloopt, creëer dan orde, leer 'nee' te zeggen en vraag om hulp voor meer tijd voor leuke dingen.

Je bent niet alleen
Maak zaken bespreekbaar met je leidinggevende en collega’s Leren om gericht te luisteren en helder aan te geven van behoeften kan stress verminderen en misverstanden voorkomen.

Ontspannen met mindfulness
Je hoeft geen yoga-goeroe te zijn. Leer stress verlagende technieken zoals mindfulness, ademhalingsoefeningen en meditatie voor meer in het moment leven en plezier in dagelijkse activiteiten.

En onze laatste tip… Lach!
Stress, spanning en zorgen verdwijnen niet meteen, maar een lachworkshop kan lachen inzetten als gezonde uitlaatklep. Heb ook lol met elkaar. Neem tijd voor leuke activiteiten buiten het werk om stress te verminderen en met een glimlach naar het werk te gaan!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
13 - 11 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close