Connecten op LinkedIn. Persoonlijk bericht of niet?

Categorieën: Blog

Een connectieverzoek op LinkedIn is eigenlijk een vriendelijk verzoek van een LinkedIn-gebruiker aan iemand anders om verbinding te maken.

Het is één van de belangrijkste manieren waarop LinkedIn-gebruikers hun professionele netwerken kunnen opbouwen en uitbreiden. Op LinkedIn kun je ook een persoonlijk bericht toevoegen aan je connectieverzoek om het wat persoonlijker te maken. Vandaar dat wij aan jullie vroegen: Maak jij gebruik van een gepersonaliseerd connectieverzoek op LinkedIn? Hieronder lees je de resultaten.

Altijd - 23%
Bijna een kwart van de respondenten stuurt altijd een berichtje bij een connectieverzoek. Dit maakt een verzoek een stuk persoonlijker en een persoonlijk bericht kan helpen om jezelf voor te stellen en de reden uitleggen waarom je verbinding wilt maken.

Soms - 51%
De helft van de respondenten maakt soms gebruik van een gepersonaliseerd connectieverzoek. Het kan helpen om het verzoek meer relevant te maken voor de ontvanger, en dat kan het verschil maken tussen wel of geen verbinding maken.

Nooit - 15%
Een klein gedeelte maakt nooit gebruik van een berichtje bij een connectieverzoek. Het toevoegen van een persoonlijk bericht aan je connectieverzoek is een belangrijke manier om jezelf te onderscheiden en meer verbindingen te maken op LinkedIn.

Wanneer het een onbekende is - 12%
Als je een persoonlijk bericht toevoegt, geef je de ontvanger de kans om meer over jou te weten te komen en kan het helpen om het ijs te breken als jullie elkaar niet persoonlijk kennen.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
11 - 04 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close