Zo word je een pro in werk en privé balans: 10 tips

Categorieën: Tips

blog_image:article_openhr_164330094261f2c84ea560f.png:end_blog_image

Uit de resultaten van de poll van vorige week kwam naar voren dat 35 % van de stemmers kiest voor meer balans tussen werk en privé.

En dat snappen wij wel, want de werkdruk blijft stijgen. Het is chaos thuis door het vele thuiswerken en quarantaines. Er is weinig tot geen tijd voor je gezin en je weet niet eens meer wat “me-time” is.
Daar moet verandering in komen en wij gaan je helpen.

Hoe word jij een pro in balans tussen werk en privé? Met deze 10 tips gaat het vast lukken:

  1. Stop met overwerken: uit onderzoek is gebleken dat hoe langer je werkt, hoe minder productief je bent. Dus stop op tijd en besteed deze tijd weer aan jezelf of je gezin.
  2. Doe niet alles zelf: #durftevragen. Je hoeft niet alles alleen te doen en dat is oké.
  3. Beweeg voldoende: ja daar hebben we ‘m weer. Bewegen is niet alleen gezond voor je fysieke gesteldheid maar ook super gezond voor je brein. Blijf daarom jouw sport en beweeg momenten inplannen. Je zult zien dat jij na 20 minuten bewegen een stuk productiever bent op je werk. Dan is het overwerken ook niet meer nodig ;)
  4. Maak een weekplanning voor zowel je werk als privé: wanneer ga je wat doen. Denk aan de projecten die je op je werk hebt lopen, je sociale afspraken, sportmomenten en je gezin.
  5. Plan me-time in: wanneer je niet plant, kom je er ook niet aan toe. Dus plan een afspraak in met jezelf. Jouw me-time of familie moment.
  6. Durf “nee” te zeggen: geef duidelijk je grenzen aan. Je hoeft niet bij alle overleggen of verjaardagfeestjes aanwezig te zijn.
  7. Weg met je telefoon: zet je telefoon eens wat vaker op niet storen of plan een telefoon loze avond in. Je zult het ervaren als een verademing.
  8. Waardeer de kleine dingen: wees bewust van het hier en nu. Als je rent en vliegt heb je nauwelijks de ruimte om het leven te ervaren.
  9. Take a look at the bright side: focus op wat je hebt en wat je tot nu toe hebt bereikt, dan creëer je meer rust en ontstaat er ruimte en tijd voor nieuwe dingen.
  10. Maak plezier, lach elke dag, doe dingen waar jij blij van wordt. Met minder stress vind je de balans veel sneller.

Succes!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
31 - 01 - 2022
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close