Advisering, de energiebooster binnen HR

Categorieën: Blog

blog_image:article_openhr_165469397962a0a05b72a7d.png:end_blog_image

Uit een poll (door OpenHR), is gebleken dat HRM’ers de meeste energie krijgen van advisering.

Tijdens dit onderzoek kon men kiezen uit;
• opleiden en ontwikkelen;
• HR beleid;
• advisering;
• werving.

Advisering
Advisering is de grootste energiebooster binnen HR. Door het geven van HR advies kun je bijdragen aan het verbeteren van het kennisniveau van jouw stakeholders, het optimaliseren van processen en projecten, als ook aan de groei en/of verdere professionalisering van de organisatie. Als HR professional luister je graag naar mensen, maak je verbinding en vanuit deze verbinding vind je het prettig en leuk om advies te geven.

Opleiden en ontwikkelen
Opleiden en ontwikkelen volgt op de 2e plek. Bij opleiden en ontwikkelen staat de medewerker centraal, hij ontwikkelt zichzelf en hiermee ook de organisatie. Daarbij zien we dat de generaties die in de afgelopen jaren de arbeidsmarkt op zijn gekomen deze ontwikkeling super belangrijk vinden. Het is dus tevens een belangrijke aandeelhouder in zowel het aantrekken van nieuwe medewerkers als het behoud van medewerkers.

HR beleid
HR beleid staat op de derde plaats. Vanuit een heldere missie en visie van de organisatie kan HR hieraan bijdragen middels een duidelijk beleid. Een duidelijk beleid zorgt voor helderheid, dit zorgt weer voor rust en focus op de core business.

Werving
Op de laatste plaats staat werving. Dat is niet zo gek, want met de huidige krappe arbeidsmarkt is het lastig om geschikte kandidaten te vinden. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen en er is een verdere daling van het aantal werklozen. De markt bestaat op dit moment vooral uit latente HR professionals, waarbij het belangrijk is dat jij je kunt onderscheiden als werkgever. Dit vraagt een goede employer branding, onderscheidende arbeidsvoorwaarden en employee centricity.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij de werving? Wij helpen je graag door jouw HR vacature te plaatsen op HRbaan.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
17 - 06 - 2022
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close