Het meest lastige HR vraagstuk in jouw organisatie

Categorieën: Blog

Als HR professional ben je continu bezig met het verbeteren en optimaliseren van de personeelsprocessen binnen je organisatie. Maar soms stuit je op vraagstukken die een grote uitdaging vormen en waar geen gemakkelijke oplossing voor te vinden is.

We stelden jullie de vraag: “Wat is op dit moment het meest lastige HR vraagstuk in jouw organisatie?” Hieronder lees je de resultaten.

Op de eerste plaats met 48% van de stemmen staat het behouden van personeel. Het werven van nieuwe medewerkers is duurder dan het behouden van bestaande medewerkers. Het is van belang dat organisaties zich richten op het opbouwen van een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Zo houd je de achterdeur dicht.

Met 33% van de stemmen is het vinden van personeel een van de grootste HR-uitdagingen voor organisaties. Dit is niet verrassend, aangezien er momenteel een enorme krapte op de arbeidsmarkt is en het vinden van geschikte kandidaten steeds moeilijker wordt.

Het verlagen van verzuim is ook een belangrijk HR-vraagstuk, met 15% van de stemmen. Verzuim is duur voor organisaties en kan de productiviteit aantasten en tot hogere kosten leiden. Het is belangrijk om een goed verzuimbeleid te hebben en te werken aan preventie en begeleiding van medewerkers die verzuimen.

Het beleid van hybride werken is het minst genoemde HR-vraagstuk, met slechts 4% van de stemmen. Dit is misschien verrassend, gezien de vele organisaties die momenteel bezig zijn met het opzetten van hybride werkmodellen. Het kan echter zijn dat deze organisaties al goed op weg zijn met het oplossen van de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Kortom, er is nog genoeg te doen. Het behouden van personeel blijft een belangrijk vraagstuk. Stay tuned voor een nieuwe blog die binnenkort online komt hierover.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
14 - 03 - 2023
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close