Hoe jouw HR vacature aansluit bij de doelgroep HRM'ers

Categorieën: Tips

blog_image:article_openhr_1649066746624ac2fab7733.png:end_blog_imageDe markt voor HRM’ers is krap op dit moment. De jobs liggen voor het oprapen. Als je nu een HR vacature hebt binnen jouw organisatie, heb je veel concurrentie van andere organisaties. Dagelijks krijgen wij vragen over hoe je HR vacatures snel en goed kan invullen.

Los van alles wat je kan doen qua tekstschrijven en campagnes, is het belangrijk dat je vacature aansluit bij de doelgroep: HRM’ers.

De arbeidsmarkt is veranderd. Daarom hebben wij voor jou de punten die HRM'ers belangrijk vinden op een rijtje gezet. Deze kan je goed gebruiken bij het maken van je vacature. 

32 uur is de norm
HRM'ers hebben een grote voorkeur om 32 uur te werken. Zoek je iemand voor fulltime? Denk dan nog eens na of 32 tot 36 uur wellicht ook bespreekbaar is, dat vergroot je kansen. 

Hybride werken
Deze trend was al ingezet vóór de coronapandemie, maar is nu onomkeerbaar in onze ogen. Als je je toekomstige HRM’er de vrijheid geeft om haar of zijn werkdagen en uren naar eigen inzicht in te richten, vergroot je je doelgroep.
Mocht je denken, ja maar…. Stop daarmee. We hebben te maken met een volwassen én hoogopgeleide doelgroep, zij nemen hun verantwoordelijkheid echt wel.

Vraag minder ervaring
Zo geef je ambitieuze HRM’ers met potentie die een stap vooruit willen zetten een kans én zo vergroot je het aantal reacties.

Skip de opleidingseis
Heb je een meer senior-functie openstaan? Overweeg dan eens om de opleidingseisen te skippen en dat te vertalen naar werk- en denkniveau. HRM’ers die meer dan 10 jaar ervaring hebben, hebben hun sporen echt wel verdiend. Hoe relevant is dan de opleiding van tig jaar geleden nog? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. 

Vertel concreet wat je HR beleid is
HRM’ers zoeken aansluiting op de inhoud. Geef hen een kijkje in de keuken en laat hen op hoofdlijnen weten wat het HR beleid en/of de strategie van jouw organisatie is. Zo kunnen potentiële sollicitanten zelf bepalen of het past. Minstens zo belangrijk, wat zijn de waarden van jouw organisatie. Vertel hierover.

Stop met het klassieke sollicitatiegesprek of erger nog: sollicitatiecommissies. No go
Kandidaten zijn schaarser. En ja, natuurlijk wil je een interview houden, maar zorg dat het een echt gesprek is en voorkom te allen tijde dat het een vragenvuur wordt. Hier knappen kandidaten op af en dat is zonde.

Benoem het salaris
Uit een recente poll die wij hebben gehouden blijkt dat meer dan 90% van de potentiële sollicitanten dit belangrijk vindt. Doe je het niet, dan mis je sollicitanten. Wil je het onderzoek nog even teruglezen? Bekijk het hier.

Al het bovenstaande afgevinkt? Plaats dan nu je HR vacature.

HR Job

Kan je toch nog wat advies gebruiken? Wij kijken graag even met je mee.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Publicatie datum
06 - 04 - 2022
Deel dit artikel
HRbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close